Bemutatkozás

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Pintér Tibor színművész 8 évvel ezelőtt megalapította az első magyar lovas színházat, amelynek Komáromban egy történelmi múltú lovarda adott helyet. Ezt a színházat maximális sikerre vitte akkori társulatával.

Legnagyobb bemutatók voltak:

  1. Szűts István – Koltay Gergely „Trója”
  2. Koltay Gergely – Szűts István „Honfoglalás”
  3. Szűts István – „Az utolsó betyár”

Ezenkívül a magyar operett irodalom remekei (Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Mágnás Miska, Leányvásár), ünnepi műsorok (A költő visszatér, János vitéz) és a legszebb musicalek, rockoperák szólaltak meg lóhátról, évente 10 telt házas előadás keretén belül márciustól-decemberig.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1286″ img_size=”full” onclick=”zoom”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Előadásaikat eddig kb. 25.000 néző tekintette meg, legsikeresebb darab a Honfoglalás című új magyar rockopera volt, amelyben 40 fő lovas és 50 fő egyéb szereplő játszott, átlagosan 30 lóval dolgoztak.

Pintér Tibor művészként tovább álmodta a lovas színház jövőjét és ennek hiteles alakjaként, újult erővel, Budapesten szeretné megvalósítani új és saját lovas színházát Nemzeti Lovas Színház néven. A budapesti előadások mellett színháza turnészínházként is működik, így 2013-tól a Nemzeti Lovas Színház Pintér Tibor vezetésével útjára indult. A produkciók vidékre, sőt külföldre is megrendelhetőek, falunapokra, lovas rendezvényekre, nagyobb városi ünnepségekre.

A Nemzeti Lovas Színház 2013-ban Bikalon a Reneszánsz Élményparkban óriási közönség sikerrel mutatta be Szűts István és Pintér Tibor alkotását, a Mátyás, az igazságos című családi rockmusicalt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1205″ img_size=”full”][vc_column_text]2014-ben először látható Budapesten a Nemzeti Lovas Színház, a Honfoglalás című rockoperát mutatják be a Nemzeti Lovardában!
Május 30-án és 31-én Európában is egyedülálló előadással várják Önöket Budapesten, az Aréna Plaza mellett a Tattersallban, a fedeles lovardában.
A kiváló lovas színészekkel, 20-30 lovassal bemutatott Honfoglalás különleges színházi élményt nyújt Önöknek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Jegyek a Ticket Express jegyirodáiban vásárolhatóak februártól.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n0l9LjxY07E”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1288″ img_size=”full” onclick=”zoom”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text],,Úgy érzem, hogy az elmúlt 8 év tapasztalata, az a művészi és technikai apparátus, amellyel rendelkezem, az erre a célra kiképzett fiatal lovas színész társulatom, valamint a színes repertoár predesztinálja a csapatomat arra, hogy a Nemzeti Lovas Színház végre beírja magát a magyar színház történelembe.
Az elmúlt esztendőkben bizonyítottunk számos telt házas előadással, és Európában egyedülálló projektként itt az ideje, hogy hazánk fővárosában és a többi nagy városban is működve, minél több emberhez eljusson művészetünk Magyarországon és az országhatárokon túl is. Küldetésünk, hogy a magyar fiatalokat közelebb hozzák a lóhoz, a világ legcsodálatosabb állatához a Nemzeti Lovas Színház produkcióin keresztül.

A Nemzeti Lovas Színház igazi hungarikumként az országimázs szempontjából is fontos küldetést láthatna el, Európában és világszerte is, szorosan illeszkedve a nemrégiben meghirdetett Kincsem – Nemzeti Lovas Program tartalmához, célkitűzéseihez.
Hiszem, hogy mi magyarok lovas nemzetként is elismert és megbecsült nép lehetünk nem csak Európában, hanem az egész világon is.
Ehhez szeretne a Nemzeti Lovas Színház Program hozzájárulni.”

(Pintér Tibor)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]