Bányavölgyi Donáta

Név: Bányavölgyi Donáta
Becenév: Dona
Szül. hely.: Pécs
Magasság: 155 cm 😊
Eredeti hajszín: barna
Eredeti szemszín: barna
Csillagjegy: bak
Kedvenc állat a lovon kívül: sün, kutya, macska, és minden aminek van 4 lába
Színházban lévő lovad: Indio

Főbb szerepek:
Nemzeti Lovas Színház és Sziget Színház:
István a király-feleség
Trója – Briséis
Mátyás az igazságos – Töröklány
A fekete álarcos lovas – Maria, azaz Álarcos II
Rózsa Sándor – Kazi

Társulathoz való csatlakozás: 2015-2016

Életrajz: A Nemzeti Lovas Színház értékesítési és turnémenedzsere, valamint lovasszínésznője. Az általános iskola és a szentlőrinci művészeti iskola, fuvola szakának elvégzése utána, a Pécsi Művészeti Gimnázium drámatagozatán érettségizett. 2013-ban költözött Budapestre, és kezdte tanulmányait Bánfaly Ágnes Nemzetközi Színészképző Iskolában, a bizonyítvány megszerzése utána csatlakozott Pintér Tibor társulatához. 2017 januárja óta a Nemzeti Lovas Színház turné menedzsere. Jelenleg a Metropolitan Egyetem kommunikáció szakos hallgatója, valamint az Epona Spanyol lovasiskola növendéke.  A lovakkal gyermekkorában ismerkedett meg. 12 éves kora óta lovagol és versenyez rendszeresen távlovaglás szakágban.

Világ életemben a színház, és a lovak világa érdekelt. Egyformán szerettem a színház művészetét és a lovaglás művészetét, így a „a mi leszel ha nagy leszel?” kérdésre a  „lovas színész” volt a válasz. Gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy a társulathoz csatlakozni tudott. Mind a háttérben, turné menedzserként, mind az előadások résztvevőjeként szeretek dolgozni, akár lovasként akár szereplőként.

Érdekességek:

Kedvenc viselete: lovasruha
– Lábméret: 35
– Kedvenc étele: a mama palacsintája
– Kedvenc könyv: A felvolvasó, Equus
– Kedvenc autómárka: nincsen
– Kedvenc színe: kék
– Kedvenc együttese: 30y
Ha nyerne a lottón: természetesen egy tanyát, sok állattal és egy hatalmas lovas színházzal, és nyitnék egy pékséget
– Mit vinnél egy lakatlan szigetre: egy kancát és egy mént
Díjak Elismerések (akár sportban):
távlovaglásban számos országos bajnoki helyezés, regionális bajnokság 2. helyezés
2013 óta minden évben sikeres Nemzeti Vágta kvalifikáció

Szólj hozzá

Fogadj örökbe!

Kiválaszthatja a Nemzeti Lovas Színház Ön számára legkedvesebb négylábúját. Ugyan nem viheti haza a kedvencét, az továbbra is a Nemzeti Lovas Színháznál marad, viszont azzal, hogy örökbe fogadta, az erre felajánlott összeggel fé évig támogatja az állat tartását, így hivatalosan is nevelőszülőjévé válik erre az időszakra. Minden örökbefogadónkat szívesen látunk, rendszeresen lehetőséget nyújtunk arra, hogy meglátogassa a kiválasztott lovat a Kincsem Parkban. Közvetlen közelről megnézheti, ahogy foglalkozunk vele, akár az etetésébe is besegíthet, ha kedve lenne hozzá.