Isten éltessen, Tenyánk!

Ma ünnepli születésnapját a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor. Nekünk, a színészeknek a barátunk, a testvérünk, apánk helyett apánk. Rengeteg emlék és közösen megélt élmény fűz bennünket egymáshoz. Szinte megszámolhatatlan vidéki fellépés, a rengeteg utazás, az ajándékként kapott tengerparti lovaglás vagy a határon túli magyarság előtt való játék öröme – mind-mind vele együtt és az ő segítségével élhettük meg. Hálával, tisztelettel és barátsággal gondolunk rád! Egy fantasztikus, összetartó családnak lehetünk a tagjai, akiknek megmutattad, hogy nincs, de tényleg nincs lehetetlen!

Engedd meg nekünk, hogy mindannyian küldjünk neked egy-egy rövid gondolatot, de előbb a gyermekeid üzennek, mert mégiscsak ők a mindeneid és te is nekik.

Janka ahogy mindig, most is finom lélekkel szól hozzád: “Drága Apa! Egyszer azt mondtad, semmit sem bántál meg az életed során, és ha valamin változtathatnál, nem tennéd. Én is így, ilyen hittel, szeretettel, szabadsággal szeretnék létezi.”

Máté egy közösen eltöltött napra vágyik: “Drága Apa! Nagyon imádlak, büszke vagyok arra, amit elértél. Ha megírtam a felvételit szeretnék veled eltölteni egy szép napot!”

Bencze Sándor, “az Öcsi”, az örök hűséges társ is érzékeny húrokat pengetett: “az én kisfiam is vízöntő, ha csak negyedannyit elér az életben, mint amit Te, barátom, akkor nagyon büszke leszek rá!”

Ilyés Jenifer, a párod sem maradt ki a sorból: “Nagyon jó pedagógus vagy, én mindennap tanulok Tőled valamit!”

Társulatunk vezető színésze, Mohácsi Márk szinte második apjaként tekint rád: “Köszönöm, hogy felépítettél egy álmot, ami mára már az én álmom is!”

Pápai Kíra is a különleges kapcsolatukat emelte ki: A próbán rendező, a színpadon partner, a nyaraláson barát, az álmaink kergetésében igaz társ vagy! Köszönjük!

Papadimitriu Athina a 10 éve tartó folyamatos katarzis élmény köszönte meg.

Deák-Lőrincz Andrea az köszönte meg, hogy ennek a fantasztikus családnak a része lehet, és azt, hogy megmutattad nincs, de tényleg nincs lehetetlen.

Bányavölgyi Donáta azt írta: “Ha az életben falakba ütközöm, csak eszembe jut, hányszor mondtuk a dolgokra, hogy ez nem lehetséges, aztán jött a Tibor és mégis sikerült az elérhetetlen, mert szerinte nincs lehetetlen, és ez így igaz. Vele biztosan nincs”

Ambrus Izabella úgy véli, hogy a lovak iránti szenvedélyét és azt is az igazgatójának köszönheti, hogy rátalált a színház világára, ami teljesen beszippantotta.

A tánckar nevében Bujtor Xénia üzent: “a felnőtt táncosaink és a kis növendékeink is szívvel és lélekkel melletted vagyunk! Minden együtt töltött perc öröm ezzel a társulattal!

Poór Vivien a szorgalmáért néz fel az igazgatónkra: “ahogyan mindennap küzd, azért, hogy a lovai minél jobban menjenek, és ebben minket is motivál.”

Filotás Dávid a bizalmat köszöni, ez segít számára, hogy “beletaláljon a célba”.

És végül Gazdik Dávid gondolatai: “Tisztelem és becsülöm mindazért, amit elért és a mai napig hűen kitart mellette! A társulat a családja, és bármit megtenne értünk.”

Isten éltessen, és álmodjuk még nagyon sokáig együtt az álmodat, a közös álmunkat!

A Nemzeti Lovas Színház színészei és teljes stábja

Szólj hozzá
Közönségszervező-ügyfélkapcsolati munkatársat keres a Nemzeti Lovas Színház

Ha imádod a színházat, a lovakat és kitűnő közönségszervező vagy, akkor eljött a Te időd: most itt a lehetőség, hogy FŐÁLLÁSÚ MUNKATÁRSKÉNT csatlakozz a Nemzeti Lovas Színház csapatához. olyan Közönségszervező-ügyfélkapcsolati kollégát keresünk, akinek már van tapasztalata hasonló munkakörben. A munkádhoz minden szükséges eszközt biztosítani fogunk és nagyrészt home-office-ban dolgozhatsz. Hetente egyszer és az előadásaink napján […]

Fehérlófia bemutató májusban a Kincsem parkban

Májusban tartjuk a Nemzeti Lovas Színház legújabb bemutatóját, ami a Fehérlófia című magyar népmesén alapul, cselekménye az avar, hun és magyar eredetmondák jelképtárából merítkezik. Fehérlófiát, az emberfeletti erejű fiút egy fehér kanca hozta világra. A történet az ő fejlődés-, illetve beavatástörténete: útnak indul, hogy legyőzze a Fehér ló halála után a világot hatalmába kerítő három-, […]

Jövünk, Mórahalom!

Mórahalom 2022-es nyári programkínálatában már a nyolcadik lovas színházi évad következik! A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház nyolcadik alkalommal szerepeltet lóháton bemutatott előadásokat, a nézők ebben az évadban tíz különböző lovas színházi produkcióból válogathatnak. A Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor elmondta, hogy az egyik új családi előadásuk a Fehérlófia történetét dolgozza fel, melynek egyik […]

A háború elől menekülteknek segítettünk – lóhátról

Dupla fellépéssel segítettük a bajba jutottakat, az Ukrajnából menekülteket, akiknek korábban már adományokat is gyűjtöttünk és le is szállítottuk azokat. A hétvégén Tiszabecsen és Tarpán lépütnk fel musicalekkel és operettekkel, természetesen lóhátról. Köszönjük a kiskunhalasi székhelyű KB Autoteam márkakereskedés segítségét, hogy a nagykövetként egy vadonatúj Jeep Wrangler Rubiconnal segítik, hogy mindenhová időben és biztonságban odaérhessünk […]

A Csárdáskirálynővel érkeztünk a Czajlik Ranchra

Tegnap este újra Dunatőkésen, a Czajlik Ranchon léptünk fel a Csárdáskirálynő előadásunkkkal. Hosszú idő után tudtunk újra a Felvidéken játszani, a közönség már nagyon várt bennünket. Nagyon hálásan fogadtak bennünket, mindig öröm itt fellépni. A közönség sorai között ukrajnai menekültek is voltak, ugyanis a Czajlik Ranch a szlovákiai magyarság részeként szolidaritást vállal nemzettársaink, a kárpátaljai […]

MŰSORVÁLTOZÁS

Az eredetileg meghirdetett Jézus Krisztus Szupersztár előadásaink (2022. április 9. és 10.) helyett ebben az időpontban technikai okok miatt Szilaj előadást játszunk. A korábban megvásárolt jegyek érvényesek az adott napra, az adott előadásra. Amennyiben érvényes jeggyel rendelkezik az adott időpontra, akkor azt a jegyet a csere előadásra is felhasználhatja, nincs más dolga, mint beléptetéskor bemutatni […]

A Honfoglalással emlékeztünk a nemzeti ünnepünkre

Mi most is a szeretett közönségünk előtt, a Kincsem parkban, a Honfoglalás című darabunkkal emlékeztünk meg a nemzeti ünnepünkről, nálunk ugyanis hagyomány, hogy színházi előadással tisztelgünk hőseink emléke előtt. Március 15-e egyet jelent a szabadsággal, ami a magyar embereknek méltóságot, az országnak függetlenséget, a népnek felelős kormányt, közteherviselést, és sajtószabadságot adott. Azért is tiszteljük a […]

A Duna Tv stábja forgatott nálunk

Nemrégiben a Kincsem parkban forgatott a Duna Tv stábja az Alpok-Duna-Adria című műsorba, a kisfilmnek köszönhetően a magyar nézők mellett a bajor, a horvát, a szlovén és az olasz tévénézőkhöz is eljuthatott a Nemzeti Lovas Színház híre. Köszönjük! Szólj hozzá

Fogadj örökbe!

Kiválaszthatja a Nemzeti Lovas Színház Ön számára legkedvesebb négylábúját. Ugyan nem viheti haza a kedvencét, az továbbra is a Nemzeti Lovas Színháznál marad, viszont azzal, hogy örökbe fogadta, az erre felajánlott összeggel fé évig támogatja az állat tartását, így hivatalosan is nevelőszülőjévé válik erre az időszakra. Minden örökbefogadónkat szívesen látunk, rendszeresen lehetőséget nyújtunk arra, hogy meglátogassa a kiválasztott lovat a Kincsem Parkban. Közvetlen közelről megnézheti, ahogy foglalkozunk vele, akár az etetésébe is besegíthet, ha kedve lenne hozzá.